Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Bilgilendirme

Sevgili öğrencilerimiz,
COVID-19 salgını dolayısıyla hem sizlerin ve ailelerinizin hem de MSKÜ ailesinin üyesi olan hocalarınızın sağlığını korumak amacıyla, çok istesek de güz döneminde sizlerle birlikte olamıyoruz.
Üniversitemiz Senatosunun 08/09/2020 tarihinde aldığı kararla, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılını aşağıdaki esaslarla uzaktan öğretim yöntemiyle sürdüreceğiz.
Sizlere bu süreçte düzenli bilgilendirmeler sağlayarak destek olmaya çalışacağız. Lütfen Üniversitemizin, Uzaktan Eğitim Merkezi’nin ve bağlı olduğunuz okulların resmi hesaplarını takip ediniz.  

2020-2021 Güz Döneminde Dersler Senkron (Eşzamanlı) Uzaktan Eğitim Yöntemiyle İşlenecektir
Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6. sınıflar, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik Bölümü 4. sınıfları ve Diş Hekimliği Fakültesi 1 ve 2. sınıflar haricindeki tüm Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında eğitim senkron (eşzamanlı) uzaktan eğitim yöntemiyle işlenecektir.
Senkron (eşzamanlı) uzaktan eğitim, salgın döneminde deneyimlediğiniz uzaktan eğitimden farklıdır. Derslerinizi, programda belirlenen gün ve saatte Ders Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden erişeceğiniz sanal sınıfta dersinizin öğretim elemanı ve sınıf arkadaşlarınızla canlı olarak işleyeceksiniz.
Tüm canlı dersler kayıt altına alınacak ve canlı dersi kaçırdığınızda veya tekrar izlemek istediğinizde kayıtlara DYS’den erişebileceksiniz.
Yalnızca ortak zorunlu Türk Dili dersleriniz, ortak zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleriniz, ortak zorunlu İngilizce yabancı dil dersleriniz, Meslek Yüksekokullarındaki BİP kodlu Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersleri ve ORD kodlu ortak zorunlu dersler asenkron (farklı zamanlı) olarak işlenecektir. Yani, bu derslerin canlı oturumları olmayacak ders anlatım videolarına ve diğer ders materyallerine istediğiniz zaman, istediğiniz yerden, istediğiniz sıklıkta erişebileceksiniz.

Öğrenciler (DYS) Üzerinden Derslere Katılacaktır
Dersler, DYS üzerinden sürdürülecektir. Dersin öğretim elemanı, sorumlu olduğu dersin notlarını, sunumlarını, ödevlerini ve ilave kaynakları DYS’de ilgili hafta için sisteme yükleyeceklerdir. Canlı dersler, ilgili dersin sayfasında yer alan sanal sınıfta öğrencilerin katılımıyla yapılacak ve kayıt altına alınacaktır.
Sizlerin ekran önünde geçirdiğiniz süre ve diğer öğretimsel hususlar dikkate alınarak, 2020-2021 Güz Yarıyılında bir ders saati 30 dakika olarak güncellenmiştir.

Ders Etkinlikleri DYS Üzerinden Sürdürülecektir
Öğrencilerimiz, her bir dersi öğretim elemanlarının haftalık yönlendirmesine göre çalışacak; paylaşılan kaynakları okuma, ders videolarını izleme, tartışma forumlarını takip etme ve ödev hazırlama gibi çalışmaları haftalık olarak gerçekleştireceklerdir.
Bu süreçte öğrencilerin sadece içerikle baş başa bırakılmamasına dikkat edilecektir.
Öğrenci-öğretim elemanı etkileşimi, soru cevap, tartışma ve diğer etkinliklerle DYS üzerinden devam edecektir.

Devam Durumu 
2020-2021 Güz Yarıyılında senkron (eş zamanlı) uzaktan eğitim yönteminin uygulandığı derslerde devam şartı aranmaktadır.
Devam şartı gereken derslerde öğrencinin canlı olarak derse katılarak veya bir hafta içinde DYS sisteminde 30’ar dakikalık her bir dersin videosunu en az 20 dakika süreyle izleyerek devam şartını yerine getirmesi beklenmektedir.
Asenkron verilecek derslerde devam şartı aranmayacaktır.

Öğrencilerimizin Yanındayız
Sistemle ilgili kullanım kılavuzları, DYS üzerinde yer almaktadır. Öğrencilerimiz, kısa videolar, kısa mesaj, e-posta ve duyurularla düzenli olarak bilgilendirilmeye devam edilecektir.
Salgın döneminde öğrencilerimizin soru ve taleplerine telefon ve e-posta yoluyla yanıt vermek üzere bütün bölümlerde görevlendirilen kişiler size destek sağlamaya devam edeceklerdir. Ayrıca Üniversitemizin Uzaktan Eğitim Merkezi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı da tüm personeliyle öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize destek vermektedir.
 
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
(0252) 211 5886-5887-5889-5890
ogr-is@mu.edu.tr

Uzaktan Eğitim Merkezi
(0252) 211 211 2
uzem@mu.edu.tr

































































































 

Son Güncelleme Tarihi : 11.01.2021 13:48 Okunma Sayısı : 725

Son Duyurular