Öğrencilerimizin TÜBİTAK 2247 - C Stajyer Araştırmacı Burs Programı Başarısı

Bölümümüz öğrencileri Aleyna Çağan, Buse Nur Kahyaoğulları, Eda Çetin, Emre Vural, Mizgin Göksu, Mustafa Gedik ve Uğur Kaya bursiyer olduğu TÜBİTAK 2247 - C Stajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında aşağıda belirtilen projelerde görev almak üzere desteklenecektir. Desteklenen öğrencilerimiz araştırma ekosistemine erken aşamada dahil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL alacaktır.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Görev Alacakları Projeler ve Yürütücüleri

Aleyna Çağan
Doç. Dr. Ersin Doğaç

Buse Nur Kahyaoğulları
Doç. Dr. Turan Demircan
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
"Aksolotlda Dairesel RNA’ların Tanımlanması ve Bu RNA’ların Kol Rejenerasyonu Sürecinde Değişim Dinamiğinin İncelenmesi"

Eda Çetin
Prof. Dr. Ülkü Anık
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
"Elektronano Sialik Asit Tanı Platformlarının Geliştirilmesi"

Emre Vural
Dr. Erdem Şahin
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
"İleri Biyoaktif ve Antibakteriyal Mg Esaslı İmplantlar İçin İnovatif Stratejiler"

Mizgin Göksu
Dr. Öğr. Üy. Deniz Genç
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
"Dental Mezenkimal Kök Hücrelerin, Primer Sjögren Sendromlu Hastalarda T ve B Lenfosit Yanıtları Üzerine In Vitro Etkisinin ve Sjögren Hastalık Modeli Oluşturulmuş Farelerde İmmünomodulatuar ve Ekzokrin Bez Epitel Hücre Rejenerasyonu Üzerine In Vivo Etkisinin Araştırılması"

Mustafa Gedik
Prof. Dr. Şaban Tekin
TÜBİTAK MAM
"Tavşan Serumu"

Uğur Kaya (STAR bursiyerliğinden feragat edip 1001 proje bursiyerliğine geçmiştir.)
Dr. Özlem Akkaya
Gebze Teknik Üniversitesi
“Antiviral İlaç Öncü Maddesi Şikimik Asitin Artırılmış Üretimi için Pseudomonas putida’nın Metabolizma Mühendisliği”

Son Güncelleme Tarihi : 09.03.2021 10:57 Okunma Sayısı : 1557