Bölümümüzün TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Başarısı

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü hocalarımızın danışmanlığını, lisans öğrencilerimizin yürütücülüğünü ve araştırmacılığını yaptığı 5 adet projeleri kabul edilmiştir.

Hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını ve iyi çalışmalar dileriz.

PROJE 1

Doç. Dr. Ergun KAYA         Emre VURAL (Yürütücü)                Belemir KARA                             Burcu DAL                             Caner DALGIÇ

Doç. Dr. Ergun KAYA’nın danışmanlığında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimiz Emre VURAL (Yürütücü), Belemir KARA (Araştırmacı), Burcu DAL (Araştırmacı) ve Caner DALGIÇ (Araştırmacı)’ın “Ailanthus altissima (Mill.) Swingle “Cennet Ağacı” bitkisinden elde edilen yaprak özütlerinin sitotoksisite ve yara iyileştirme potansiyellerinin NIH/3T3 Murine Fibroblast hücre hatlarında incelenmesi” başlıklı projeleri TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

PROJE 2

Doç. Dr. Ergun KAYA        Sezer YALÇIN (Yürütücü)              Aleyna ÇAĞAN                          Pelin SÜNER                       Edanur ALTUNTAŞ

Doç. Dr. Ergun KAYA’nın danışmanlığında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimiz Sezer YALÇIN (Proje Yürütücüsü), Aleyna ÇAĞAN (Araştırmacı), Pelin SÜNER (Araştırmacı) ve Edanur ALTUNTAŞ (Araştırmacı)’ın “Relikt-endemik Liquidamber orientalis "Sığla" in vitro kültürlerinde tuz stresi uygulama sonrası Askorbat Peroksidaz, Katalaz ve Süperoksit Dismutaz gen İfadelerinin transkripsiyon düzeyinde incelenmesi” başlıklı projeleri TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

PROJE 3

Doç. Dr. Ergun KAYA         Sedat ÇİÇEK (Yürütücü)                  Ece DANACI                      Mehmet ALTUNAY                         Ayşe GÜL

Doç. Dr. Ergun KAYA’nın danışmanlığında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimiz Sedat ÇİÇEK (Yürütücü), Ece DANACI (araştırmacı), Mehmet ALTUNAY (Araştırmacı) ve Ayşe GÜL (Araştırmacı)’ün “Citrus aurantium L (Turunç) in vitro kültürlerinden izole edilen ekstraktın A549 Akciğer Kanseri ve MCF7 Meme Kanseri hücre kültürlerinde etkisinin incelenmesi” başlıklı projeleri TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

PROJE 4

Doç. Dr. Ergun KAYA         İbrahim İSOT (Yürütücü)             Dilaydanur CAN                      Erkan USLUER                           Ennur UYSAL

Doç. Dr. Ergun KAYA’nın danışmanlığında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimiz İbrahim İSOT (Yürütücü), Dilaydanur CAN (Araştırmacı), Erkan USLUER (Araştırmacı) ve Ennur UYSAL (Araştırmacı)’ın “In vitro çoğaltılan Olea europaea L. (zeytin)  bitkisinin yerel “Memecik” çeşidinde çeşitli bor tuzları uygulama sonrası superoksit dismutaz (SOD), askorbat peroksidas (APX) ve katalaz (CAT) genlerinin ifadelerinin mRNA düzeyinde incelenmesi” başlıklı projeleri TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

PROJE 5

Dr. Ayşegül YILDIZ                                    Soner YILDIZ (Yürütücü)                                       Ümran ÇAPAR

Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül YILDIZ’ın danışmanlığında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimiz Soner YILDIZ (Yürütücü) ve Ümran ÇAPAR (Araştırmacı)’ın “Hatay ilinde yetiştiriciliği yapılan Rio Red tipi Greyfurt (Citrus paradisi macf.) ağaçlarından elde edilen meyve sularının tamoksifen ile kombine kullanımının SH-SY5Y Nöroblastoma hücre hatları üzerinde anti-proliferatif etkilerinin araştırılması” başlıklı projeleri TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Son Güncelleme Tarihi : 24.10.2022 02:57 Okunma Sayısı : 1821