Oryantasyon

2018-2019 Öğretim yılında aramıza katılan 1. sınıf öğrencileri ile yapılan oryantasyon programı kapsamında Doç. Dr. Ergun KAYA, Prof. Dr. Ömür BAYSAL, Doç. Dr. Reşat ÜNAL, Arş. Gör. Talip ZENGİN ve Arş. Gör. Yeşim KAYA tarafından 4 Ekim 2018 tarihinde bölüm ve üniversite birimleri hakkında bilgilendirme etkinliği yapılmıştır.

Etkinlik kapsamında Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ergun KAYA tarafından öğrencilerimize hoş geldiniz konuşması ve bölüm öğretim üyesi ve elemanlarının tanıtımı yapılmış, üniversite tanıtım videoları izletilmiştir.

Bölüm başkanı Prof. Dr. Ömür BAYSAL tarafından Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinin hedefledikleri kariyer yolunda başarılı bir şekilde yürümeleri için üzerlerine düşen görevler, eğitim-öğretim süresince en etkin şekilde kendilerini geliştirebilmeleri için kritik noktalar, mezuniyet sonrası akademik hayat ve/veya iş hayatına yönelik stratejiler, projeler ve teknoloji transferine yönelik bilgiler verilmiştir.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Reşat ÜNAL tarafından üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erasmus-Farabi-Mevlana programları, bu imkanlardan yararlanmak isteyen öğrencilerin üzerine düşen sorumluluklar hakkında bilgiler verilmiştir.

Araştırma görevlisi Talip ZENGİN'in Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm ve programına yönelik slayt-video gösterisi ve bilgilendirme konuşması kapsamında bölüm ve programın tanıtılması, laboratuvar alt yapısı ve derslerin işleyişi hakkında bilgilendirme, mezuniyet için gerekli koşulların sağlanmasına yönelik açıklamalar ve dikkat edilmesi gereken hususlar, üniversitemiz, fakülte ve bölümümüze ait web sayfalarının kullanılması ve takibine yönelik bilgiler, öğrenci bilgi sisteminin önemine yönelik bilgilendirme gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca ders devam zorunluluğu, kartlı sistemin işleyişi, yurt dışı ve burs imkanları, asgari mezuniyet şartları, öğrenci toplulukları, sosyal faaliyetler gibi konularda bilgiler verilmiş ve öğrencilerin soruları cevaplanmıştır.

Daha sonrasında araştırma görevlisi Yeşim KAYA, kampüs bünyesinde yer alan ve öğrencilerimizin akademik ve sosyal anlamda faydalanabilecekleri alanları gezdirmiştir. Gezilen alanlar:

1. Menteşe Kütüphanesi
2. Araştırma Laboratuvarları Merkezi
3. Atatürk Kültür Merkezi
4. Doğal Yaşam Parkı
5. Öğrenci Sarayı
6. Öğrencilerin günlük kampüs yaşantısında gereksinim duyabilecekleri, PTT ofisi, bankamatik ve otobüs durakları

Son Güncelleme Tarihi : 13.03.2022 19:51

Son Etkinlikler