Aday Öğrencilerimiz için Bilgilendirmeler


HAKKIMIZDA
Moleküler biyoloji, canlı organizmaların hücresel faaliyetlerini, işleyişlerini ve mekanizmaların işleyişleri sırasında gerçekleşen kimyasal reaksiyonları moleküler düzeyde inceleyen ve genetik temellerini araştıran bir bilim dalıdır.

Günümüzde her geçen gün giderek önem kazanan bu bölüm, Hücre Biyolojisi, Genetik, Biyokimya, Mikrobiyoloji, Bitki Genetiği ve Biyoinformatik gibi bilim dallarını içine alarak hızla gelişmekte olan bir alandır. Biyolojik teknikler ve mühendislik ilkelerinin canlı sistemlere ve bu alanlarda karşılaşılan sorunlarda çözümlere yönelik uygulandığı bir bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kendi alanı içinde aşağıda verilen alt bilim dallarını da içerisine alarak gelişir. Bu sebeple bir ‘moleküler biyolog’ adayı Hücre Biyolojisi, Moleküler Biyoloji, Genetik, Moleküler Mikrobiyoloji, Mikrobiyal Teknoloji, Moleküler Genetikte Özel Teknikler, Biyokimya, Enzimoloji, Rekombinant DNA Teknolojisi, Biyoteknoloji, Enstrümental Analiz, Biyoinformatik, Proteomiks gibi bilim dalları hakkında bilgi sahibi olacak şekilde eğitim alır.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunları; Yurt içi veya yurt dışındaki üniversitelerde akademisyen olarak, Özellikle biyoteknolojiye yönelik üretim yapan sanayi sektöründe, Klinik tıp, adli tıp ve ilaç sektöründe, Genetik mühendisliği için gerekli malzeme üretimi ve pazarlama alanlarında çeşitli meslek dallarında iş bulabilme imkanları yüksektir.

Yabancı Dil Hazırlık: İsteğe Bağlı  
Eğitim Dili: Türkçe
Eğitim Süresi: 4 Yıl
Yüksek Lisans/Doktora: Var / Var
  
Telefon: 0252 211 5090
E-posta: mbg@mu.edu.tr
Yerleşke: Kötekli, Menteşe, Muğla


2021 YKS Tercih Kılavuzunda Yer Almayan İmkan ve Koşullarımız:

1. İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
2. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine yerleştirilme puan türlerine göre ilk üç sırada yerleşerek kayıt yaptıran lisans öğrencilerine bir eğitim-öğretim yılı boyunca ücretsiz konaklama imkanı sağlanacak olup, Üniversite Senatosunun belirleyeceği akademik başarıya bağlı olarak konaklama imkanı devam edecektir.
3. Öğrencilerimize Kısmi Zamanlı Çalışma İmkanı verilmektedir.

Üniversitemiz Aday Öğrenciler Sayfası

Bölüm Tanıtım Sayfası

Bölüm Tanıtım Broşürü

Bölüm Tanıtım Videosu

Üniversite Tanıtım Videosu

Fakülte Tanıtım Videosu

FEDEK Akreditasyonu

Anabilim Dallarımız

Araştırma Laboratuvarlarımız

Devam Eden Aktif Araştırma Projelerimiz

Bilimsel Yayınlar

Çift Anadal / Yandal İmkanları
 
YÖK Program Atlası
 

Son Güncelleme Tarihi : 05.09.2022 15:28 Okunma Sayısı : 760

Son Duyurular